header banner
Default

100punt000 volgers op Instagram is zoveel geld waard, PorteRenee


Het Instagram-account van PorteRenee heeft bijna 100.000 volgers. Wat verdien je daar nou ongeveer aan?

De inkomsten van influencers: iedereen wil het weten en wie het weet, doet er vaag over. Ik snap dat wel, want met openheid haal je ook veel oordelen binnen. En vaak mag je als influencer ook niet zo duidelijk communiceren wat je ergens voor betaald krijgt. Ik ga zo open zijn, als ik kan.

Ik moet op Insta

VIDEO: Geld verdienen met Instagram themepages - deel 1: 1000 instagram volgers in 7 dagen
Max Maakt Money

In 2018 begon ik na jaren te hebben gewerkt als freelance journalist voor tijdschriften, aan PorteRenee. Het was in eerste instantie alleen een website, maar al snel besefte ik dat ik ook op social media moest zitten. Die hoorden er toch bij. Instagram vond ik ingewikkeld en eigenlijk begon ik ermee, omdat ik voelde dat het moest. Ik zat er zelf nooit op, snapte niks van stories, posts en video’s. Maar man o man, wat ben ik van het medium gaan houden.

Het is zo leuk om zo snel dingen te kunnen delen. Om direct een reactie te krijgen. En zoveel contact te hebben met de mensen die ons volgen. Ik ben gaan houden van de dagelijkse updates, de reels en de polletjes. Ik ben er nu elke dag wel een paar uur te vinden. Voor privé, maar vooral voor werk.

De magische grens

VIDEO: Geld verdienen met instagram? Doe dit!
Writgo nl

Ik begon vanaf 0 volgers. Nou ja, misschien wat vrienden en familieleden. Inmiddels hebben we met het PorteRenee-account 98.200 volgers en dus komt die magische grens van 100.000 volgers in zicht. Een mooie aanleiding om eens te vertellen wat je daar zoal aan verdient.

Ten eerste: verdiensten voor influencers verschillen heel erg. Een mominfluencer krijgt andere bedragen dan iemand die zich specialiseert in moestuinen. En ook weer andere bedragen dan wij bijvoorbeeld, met onze specialisatie in geldzaken. Ik omring me niet met veel influencers en ken hun bedragen dus niet precies, dus kan alleen over algemenen en over mezelf spreken.

Bedragen

VIDEO: Ook met minder volgers kun je geld verdienen op Instagram - RTL NIEUWS
RTL Nieuws

Veel influencers krijgen betaald per post. Wanneer je 100.000 volgers hebt, krijg je voor een foto-post (afhankelijk van veel factoren zoals betrokkenheid, het soort samenwerking, de branche waarin je zit etc.) die je ook in je stories meeneemt, zo tussen de € 2.000 en € 4.000 ex btw betaald. Een reel vraagt vaak meer tijd en werk, en zal waarschijnlijk meer bereik hebben, dus daar wordt ook meer voor betaald.

Wij doen nooit een losse post met merken. Meestal werken we samen voor minimaal zes maanden, vaak ook voor één of twee jaar. Voor dat soort samenwerkingen zien de offertes er weer heel anders uit. Omdat je een langetermijnafspraak maakt. Stel dat je binnen een samenwerking elke maand een post plaatst, dan kun je nu ongeveer uitrekenen hoeveel dat oplevert aan omzet. Wij zijn met PorteRenee wel een beetje afwijkend, omdat we maar met een paar partijen vrij trouw samenwerken. Zelfs als we kortere samenwerkingen doen, zijn dat alsnog vaak (kleinere) pakketten. Dus bijvoorbeeld: drie stories, een wallpost en een reel.

Kosten

VIDEO: JONG GELD #1 ZOVEEL KAN JE VERDIENEN MET INSTAGRAM
VTM NIEUWS

Wat voor ons ook anders is dan bij veel influencers, is dat wij een complete redactie runnen. We hebben een kantoor, personeel, publiceren elke dag meerdere artikelen. De kosten zijn hoger en we runnen echt een bedrijf en zijn geen zzp’ers meer. Daardoor vragen we ook wat hogere bedragen dan een influencer die alleen werkt vanaf de keukentafel. Niet iedereen wil dat betalen en dat is prima. Kwaliteit boven kwantiteit.

Zonder meteen de volledige omzet- en winstcijfers van mijn bedrijf op tafel te gooien: van alleen de samenwerkingen kunnen wij ons bedrijf niet draaiend houden. We hebben met een hele redactie relatief hoge kosten en daar kunnen we écht niet alles van betalen. We verdienen meer aan onze eigen producten, zoals cursussen en boeken.

Rijk

VIDEO: HOE KRIJG JE 85.000 VOLGERS OP INSTAGRAM 2016
Axecelsion

Reken hem/haar/hen nou niet meteen rijk, wanneer je de volgende keer een influencer voorbij ziet komen op Instagram. Van de omzet die ze draaien moeten ook kosten en belastingen betaald worden. Een influencer is in de meeste gevallen een zzp’er die ook verzekeringen en pensioenopbouw zelf moet betalen. Maar toch: influencer zijn KAN een goed betaalde baan zijn.

Aan de andere kant: 100.000 volgers heb je helaas niet zomaar bij elkaar. Daar zul je eerst jarenlang aan moeten werken.

Sources


Article information

Author: Cheryl Jordan

Last Updated: 1703620804

Views: 676

Rating: 3.7 / 5 (97 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Cheryl Jordan

Birthday: 1965-07-14

Address: 6871 Perez Plains, Kristinaborough, MI 18964

Phone: +4185657113053141

Job: Dentist

Hobby: Skydiving, Beekeeping, Rowing, Horseback Riding, Astronomy, Video Editing, Amateur Radio

Introduction: My name is Cheryl Jordan, I am a esteemed, lively, striking, frank, transparent, treasured, cherished person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.