header banner
Default

Er is een stijging van de rente in Amerika op het hoogste niveau in de afgelopen 14 jaar; is dit een neerwaartse ontwikkeling voor bitcoin? | Bitcoinmagazine nl


De reële rente in de Verenigde Staten van Amerika bevindt zich op het hoogste niveau in 14 jaar tijd. We berekenen de reële rente door de rente op bijvoorbeeld staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar te pakken en daar de inflatie van af te trekken, dan hou je momenteel een rente van 1,84 procent over. In principe is dat vooral bullish voor de Amerikaanse dollar en bearish voor bitcoin.

Vraag naar dollars stijgt

VIDEO:

Als gevolg van de stijging van deze rente kunnen investeerders nu redelijk veilig verdienen op Amerikaanse staatsobligaties. Om die reden zullen veel investeerders op dit moment kijken naar Amerikaanse staatsobligaties, vanwege de relatief hoge rendementen die daar momenteel op te verdienen zijn.

Zelfs na het aftrekken van de inflatie houden investeerders dus nog 1,84 procent over op Amerikaanse staatsobligaties.

De in potentie krachtige periode die voor de Amerikaanse dollar in het verschiet ligt, kan weleens problemen veroorzaken voor bitcoin.

Het is je vast niet ontgaan dat bitcoin problemen heeft om definitief boven de range van 30.000 tot 31.000 dollar uit te komen. Dat lijkt direct het gevolg van deze macro-economische omstandigheden.

Bitcoin in de problemen?

VIDEO:

Bitcoin lijkt al een tijdje problemen te ondervinden van het macro-economische klimaat waar we ons in bevinden. Ondanks al het goede nieuws lukt het de bulls maar niet om de koers boven het niveau van 30.000 dollar uit te krijgen.

Sterker nog, op dit moment is er een gevecht gaande rond de koers van 29.000 dollar. Voor vandaag staat bitcoin wederom op een kleine daling van 0,61 procent en moeten de bulls zich weer gewonnen geven.

Er dreigt nog atlijd een recessie als gevolg van de renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank van de afgelopen 16-17 maanden, die de Amerikaanse dollar een stuk aantrekkelijker maakten.

Ondanks het positieve nieuws rondom BlackRock en de aanstormende halving, lukt het bitcoin maar niet om weer echt bullish te worden. Wat dat betreft moet de markt momenteel echt even door de zure appel heen.

Sources


Article information

Author: Julie Jones

Last Updated: 1702641242

Views: 1046

Rating: 4.4 / 5 (40 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Julie Jones

Birthday: 1957-01-22

Address: 9954 Cindy Pines, Port Roberttown, AK 41815

Phone: +4508667540345547

Job: Cryptocurrency Analyst

Hobby: Painting, Badminton, Board Games, Pottery, Origami, Rock Climbing, Calligraphy

Introduction: My name is Julie Jones, I am a esteemed, Adventurous, unguarded, artistic, unwavering, bold, lively person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.